Kuukauden Sana

R

Risti, Jumalisuuden salaisuus   

Mark. 15:34. ”Eeli, Eeli, lama sabaktani. Eli Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut”. Tuo Jeesuksen huuto Isälleen Jumalalle tuo esille ristinkuoleman, suurimman kärsimyksen, ahdistuksen, jonka Jeesus koki juuri ennen kuolemaansa ristillä. Se oli osoitus Jeesuksen ja hänen Isänsä täydellisen yhteyden katkeamisesta. Hän otti päälleen koko maailman syntikuorman. Sanan mukaan hänet tehtiin synniksi.

 

1 Tim. 3:16 sanoo Jeesuksesta ” Tunnetusti suuri on jumalisuuden salaisuus Hän ilmestyi lihassa, hänet osoitettiin vanhurskaaksi hengessä”. Ristin kuolemassa olemme olemme tekemisissä jumalisuuden salaisuuden kanssa. Jeesus sikisi Jumalasta, Pyhästä Hengestä syntyi neitsyt Mariasta ihmiseksi. Isä otti pojassaan Jeesuksessa päällensä koko maailman synnin, sinun syntisi ja minun. Hän myös kuoli ristillä ihan oikeasti.

 

Miksi? Koska Room. 6:23. ilmoittaa . ”Synnin palkka, rangaistus, on kuolema”. Jumala ei voinut tinkiä sanastaan, vaan antoi ainutsyntyisen poikansa kuolemaan ristillä. Hänen Pyhä synnitön verensä vuoti ristillä Golgatan

 

Miksi? Siksi, että Heb. 9:22. ilmoittaa”Ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista”. Vanhan liiton moninaiset uhritoimitukset, joissa uhrieläimen veri vuodatettiin, olivat osoitus Jumalan tinkimättömästä tahdosta sovinnon syntymiseen Hänen ja ihmisen välillä. Ylipappi meni kerran vuodessa kaikkein pyhimpään temppelissä, vierasta verta mukanaan. Jeesus sitä vastoin meni, ei maalliseen kaikkein pyhimpään vaan itse taivaaseen ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme, mukaaan ei eläinten verta, vaan oma sovintoverensä. Ristiin liittyy voimakas ilmoitus. Heb. 2:26. ”Mutta nyt Hän, Jeesus on yhden ainoan kerran maailman aikojen lopulla ilmestynyt poistamaan synnin uhraamalla itsensä Golgatan ristillä”.

 

Huomasitko mitä sanottiin: Poistaakseen synnin”. Toisin kuin eläinuhrit, jotka eivät ikinä voineet syntejä poistaa, sanotaan Jeesuksesta Heb. 10:14. ”Sillä Hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydelliseksi ne, jotka pyhitetään”. ja Heb. 10:17 sanoo ihanasti. ”Ja heidän syntejään ja laittomuuksiaan en minä enää muista”. Jumala on täydellinen, myös Hänen muistamattomuutensa on. Kun olet uudestisyntynyt Jumalan Hengestä, olet täydelliseti tuon ihanan muistamattomuuden kohde. Sanomme, ettei taivaaseen ole pääsevä mikään synti, se on totta, mutta armahdettu Jeesuksen vastaanottanut syntinen pääsee. Jeesuksen täytetty työ syntiemme sovitukseksi on ainoa, johon voimme varmuudella luottaa. Se on meidän uskovien ainoa jumalallinen turva. Tuot siihen vaikka lisäturvaksi omat niinsanotut onnistumisesi, jumalisuutesi, olet heikoilla, tai jos pelkäät menettäväsi otollisuutesi Jumalan kasvojen edessä epäonnistumisiesi tähden. Uskovana voit myös menettää ilon ja turvan, joka meillä on yksin Jeesuksen ristin kuolemassa, meidän syntiemme sovitukseksi. Kaikki merkittävät tiet vihitään ennen käyttöön ottamista. Tärkein on tie iankaikkiseen elämään taivaaseen.

 

Siksi Heb. 10:19 - 20 sanoo. ”Koska meillä siis veljet ja sisaret on luja luottamus siihen, että meillä on Jeesuksen veren kautta pääsy kaikkein pyhimpään, taivaaseen, jonka pääsyn Hän on vihkinyt meille uudeksi eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on Hänen lihansa kautta”. Kiitos Jumalalle ja Karitsalle.

Sinua siunaten kanssasi tällä tiellä Veikko Siekkinen.  
Veikko Siekkinen

   

Veikko Siekkisen blogi
http://saatuja-sanoja.blogspot.fi/